Askerler Kürtçe şarkılarla halay çekti

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Misafir

Askerler Kürtçe şarkılarla halay çekti

Mesaj gönderen Misafir »

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen nevruz kutlamalarında şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının ardından asker halkla birlikte Kürtçe ve Türkçe şarkı-türkü eşliğinde halay çekti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde Çukurca Kaymakamlığı tarafından organize edilen nevruz kutlamaları saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, 20. Jandarma Tugay Komutanvekili Jandarma Kurmay Albay Taner Uysal, Cumhuriyet Savcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Taner Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak ve daire amirlerinin katıldığı kutlamalar, nevruz ateşinin yakılmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, nevruzun baharın gelişini müjdeleyen birlik ve beraberliği sembolize eden bir bayram olduğunu söyledi. Nevruz'un kırgınlıkların bittiği, kardeşliğin yenilendiği anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Kaymakam Çiftçi, şöyle konuştu: "Bölgede yıllardan beri yaşanan olumsuzluklara rağmen gelinen noktada kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşanacağının açık göstergesidir. Bu vesileyle herkesin nevruzunu kutluyorum."

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ses yarışmasında dereceye girenlere altın hediye edilirken çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediye verildi.

Nevruz kutlamaları nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, yüksek ve hakim noktalara keskin nişancılar yerleştirilmesi dikkat çekti.

Kutlamalar, Kürtçe ve Türkçe söylenen şarkılar eşliğinde asker ve halkın birlikte halay çekmesiyle sona erdi.

İHA


En son Anonymous tarafından 06 Mar 2011 , Pzr 3:56 am tarihinde darbelendi.
Cevapla

“Gündem Yorum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir