1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Emniyet Ventili

Gönderilme zamanı: 07 Haz 2012 , Prş 9:01 am
gönderen admin
Emniyet Ventili; basınç tank, buhar kazanı ve diğer sistemlerde belirlenen limit sıcaklık veya basınca gelindiğinde otomatik olarak gaz Salılımı yapan vana mekanizmasına verilen isimdir. Kazan ve tank patlamaları önlemek için emniyet ventillerinin gerekmektedir.

Resim
emniyet-ventili-300x245.jpg
(14.75 KiB) Hiç indirilmedi
Emniyet vanaları: aynı zamanda eşanjör ve basınç tankları gibi ekipmanların korunmasına yardımcı olur. Başka tip rölyef vana da basıncın dengelenmesinde fazlalığı tahliye ederek yardımcı olmaktadır.

Kullanım Alanları :

Kapalı devre ısıtma sistemlerinde, güneş enerjisi sistemlerinde, boyler tesisatlarında kullanılır. Ayrıca hidrofor tesisatı çıkışında, kullanma ve yangın suyu tesisatında kullanılabilmektedir.
Yapı Özellikleri

Gövdesi pirinç malzemeden üretilmiştir. Boşaltma ağzı, bağlantı ağzından bir çap büyük olarak tasarlandığından hızlı ve etkili boşaltım sağlanmaktadır.

Ventil içindeki membran ısı ve aşınmaya karşı dirençlidir.

Ventil yayı paslanmaz çelikten (NiCr) üretilmiştir.
Genel Özellikleri

Sıcak su boylerlerinin soğuk su girişine takıldığında şebeke basıncının aşırı yükselerek boylere zarar vermesini önlerler. Benzer şekilde şofben, termosifon, eşanjör ve akümülatörlerin girişlerine takılabilirler.

Açma basınçları sabittir, fabrika ayar basıncının dışında ayarlamaya çalışmak doğru değildir.

Tesisat basıncının aşırı yükselerek tesisata ya da tesisata bağlı kazan gibi cihazlara zarar vermesini önlemek amacıyla tesisat sıvısını tahliye eder. Karşı basınç prensibiyle çalışan yaylı bir mekanizmaya sahiptir.

Kazan kapasitesine ve tesisattaki su miktarına göre değişik bağlantı çapları mevcuttur.

Ventil kapasitesinin yetmediği durumlarda bir kazana 2 ya da 3 ventil takmak tekniğe aykırı değildir. (DIN 4751)

Kapalı devre tesisatlar kendi çalışma prensiplerine göre değişik basınçlarda tasarlandığından emniyet ventilleri de farklı açma basınçlarına sahiptir. Membranlı tip emniyet ventillerinin açma basınçları 2,5-12 bar arasında değişebilmektedir.

Re: Emniyet Ventili

Gönderilme zamanı: 15 Tem 2012 , Pzr 9:28 pm
gönderen ali
İşçilere iş güvenliği malzemelerini teslim ederken tutanak tutmak gerekli mi? iş güvenliği malzemelerini kullanmak istemeyen işçiye ne gibi yaptırım uygulanabilir?

Re: Emniyet Ventili

Gönderilme zamanı: 15 Tem 2012 , Pzr 9:29 pm
gönderen ali
---reklam linki---

Re: Emniyet Ventili

Gönderilme zamanı: 16 Tem 2012 , Pzt 9:05 pm
gönderen admin
reklam yapmak için kurnazlık yapmana gerek yok