HT Türkiye Ailesi Öğretici Makale

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Misafir

HT Türkiye Ailesi Öğretici Makale

Mesaj gönderen Misafir »

Bu makaleyi oyuna yeni başlayan hocalar için hazırladım, ayrıca orta düzey hocalarında ilgisini çekebilecek bölümler ekledim, umarım işinize yarar.
.
.
.
.

Tekrar hoşgeldiniz :)
1.) Bu oyunda kesinlikle hile yoktur, hile varsa cezasıda vardır. Diğer oyunlarla karıştırıp takımınızı, dolayısıyla emeğinizi riske etmeyiniz.
2.) İlk hedefiniz manager lisansını almak olsun, bu lisansı alırken hem görevler karşılığında para kazanacak, hemde oyunu daha yakından tanıyacaksınız.
3.) İkinci ve daimi hedefiniz para kazanmak olmalıdır. Oyundaki en önemli gelir kaynağı antrenman gelirleridir. Ben yeni başlayan hocalara kalecilik antrenmanını öneriyorum. Tekdüze olmasın diye, size 4 seçenek sunacağım, istediğiniz anrenmanı seçebilirsiniz.

Kalecilik antrenmanı

Kalecilik antrenmanı verirken, birinci kaleciyi lig maçında, diğer kaleciyi ise kupa/hazırlık maçında oynatarak, toplamda iki kaleciye antrenman verebilirsiniz.
Önerilen minimum oyuncu tipi;
Kalecilik yeterli
Defans vasat
Duran top vasat
Maksimum oyuncu yaşı 19.10
Fiyat aralığı 1-50k


Kanat atakları antrenmanı

Kanat atakları antrenmanı verirken, üç forvet ve iki kanat oyuncusunu lig maçında, diğer üç forvet ve iki kanat oyuncusunu ise kupa/hazırlık maçında oynatarak, toplamda 10 oyuncuya antrenman verebilirsiniz.
Önerilen minimum oyuncu tipi;
Kanat vasat
Oyunkuruculuk yeterli
Pas vasat
Özel yetenek hızlı-kafa-kestirilemez
Maksimum oyuncu yaşı 19.10
Fiyat aralığı 1-10k


Defans antrenmanı

Defans antrenmanı verirken, ilk beş defansı lig maçında, diğer beş defansı ise kupa/hazırlık maçında oynatarak, toplamda on oyuncuya antrenman verebilirsiniz.
Önerilen minimum oyuncu tipi;
Defans yeterli
Oyunkuruculuk yeterli
Pas zayıf
Özel yetenek Kafa-Güçlü
Maksimum oyuncu yaşı 19.10
Fiyat aralığı 1-10k


Golcülük antrenmanı

Forvet antrenmanı verirken, ilk üç forveti lig maçında, diğer üç forveti ise kupa/hazırlık maçında oynatarak, toplamda altı oyuncuya antrenman verebilirsiniz.
Önerilen minimum oyuncu tipi;
Golcülük yeterli
Pas yeterli
Özel yetenek kafa-hızlı-kestirilemez
Maksimum oyuncu yaşı 19.10
Fiyat aralığı 1-20k



4.) İlk sezon stadyumunuzu büyütmemelisiniz, daha doğrusu ilk antrenman hasadını kaldırmadan stadyuma yatırım yapmak, sizi yavaşlatır. Oyuna başladıktan 1.5 sezon sonra taraftar sayınız binlere yaklaşacaktır.
İlk stad büyültme işlemini,
Maraton: +4500
Numaralı: +2250
Kapalı: +3000
Şeref Locası: +750 şeklinde yaparsanız, 22500 kişilik dengeli bir stadyumunuz olur.

5.) Kurmaylarıda idareli kullanmanız lazım;
Yardımcı Antrenör 5
Spor Psikoloğu 0
Basın Sözcüsü 2
Fizyoterapist 1
Doktor 0
Bu şekilde, toplamda 8 kurmay kullanarak işimizi görebiliriz.
Eğer takımınızda sakat oyuncunuz varsa, en fazla 4 doktoru geçici bir süreliğine kiralayın, oyuncunuz iyileştiğindede, tüm doktorları tekrar kovun.
6.) Antrenör ise oyundaki merkez adamınız, başlangıçta oyunun size verdiği antrenör, zayıf bir antrenördür. Tüm görevleri yaptıktan sonra elinize geçen para kaliteli hoca almanıza yetecektir. Bu hocanın size maliyeti;
kaliteli 268 700 TL dir(kötü liderlikli).
Tahmin edebileceğiniz gibi antrenör, antrenman hızına etki eder.
7.) Antrenman ağırlığınız her zaman %100 olsun, kondisyon içinse %5 lik oran yeterlidir.
8.) Altyapıya kesinlikle yatırım yapmayın. Oyun hakimiyetinizi yeterli gördüğünüz zaman paf takımı açın, size ancak o zaman faydası olacaktır.
Bir sezonuda geçmesin :)



Üst bölümdeki önerilerin hepsini yaparsanız, iyi bir başlangıç yapmış olursunuz. %100 hızda değildir, ama hedefe kesin adımlarla ulaşmanızı sağlayacaktır.

Birazda karışık bilgi verelim :)
1.) Lig maçlarınız pazar günü, kupa/hazırlık maçlarınız çarşamba günü oynanır.
2.) Kupa maçlarınızın olduğu haftalarda, hazırlık maçı ayarlayamazsınız.
3.) Antrenman güncellemesi perşembe günü yapılır, perşembe günündeki güncelleme anında hangi antrenman seçiliyse, o antrenmanı vermiş olursunuz.
4.) Lig ve kupa/hazırlık maçlarında antrenman mevkiisinde oynattığınız oyuncular, perşembe günleri Türkiye saati ile, 17:20 de antrenman alırlar.
5.) Bir oyuncunun tam antrenman alması için, antrenman mevkiisinde 90 dakika oynaması lazımdır.
6.) Antrenörün ofansif veya defansif düşünceli olması, antrenman hızına etki etmez.
7.) Hükmen kazandığınız maçlarda, tüm oyuncularınız maçta 90 dakika oynamış sayılır, antrenman kaybınız kesinlikle olmaz.
8.) Maçınızı hükmen kaybettiğinizde, o haftaki antrenmanınızıda yakmış olursunuz. Hazırlık maçında olsa dahi, alınmış bir hükmen mağlubiyet, o hafta antrenman veremeyeceğiniz anlamına gelir.
9.) İlk maçta antrenman mevkiisinde oynattığınız oyuncunuzu, diğer maçta başka bir mevkiide oynatsanız dahi, tam antrenman alacaktır.
10.) Bekler kanat antrenmanından, %50 oranında faydalırlar. Oyuncuyu iki maçtada bek oynatsanız dahi sonuç aynıdır, %50 antrenman :)
11.) Bir maçta antrenman bölgesinde oynayan oyuncu, iki maçta antrenman bölgesinde oynayan oyuncuyla eşit antrenmanı alır.
12.) Maçta sakatlanan oyuncu, oynadığı dakika kadar antrenman alır.
13.) Yıldızlar o oyuncunun maçtaki performansını, sönük yıldızlarda kondisyondan dolayı maç sonlarına doğru kaybettiği performansı gösterir.
14.) Yıldızlar oyuncu hakkında fikir sahibi olmanıza olanak sağlar, ama önemli olan her zaman maç reytingleridir.
15.) Maçlar oynanırken reytingler çarpıştırılır, güçlü reytinglere sahip olan takım maçı kazanır. Tabii daha düşük reytinglerlede maç kazanmak mümkündür, bunun için doğru taktiği seçebilecek kadar tecrübe ve teknik bilgiye sahip olmak gerekir.
16.) Maç kazandıran en önemli mevkii ortasahadır. Ortasahayı alan takım toplam atakların daha büyük bir kısmını gerçekleştirir, dolayısıyla hem daha fazla posizyon bulur, hemde daha az posizyon verir.
17.) Sezonun maçı oynadığınızda takım ruhunuz yarı yarıya düşer.
18.) Sakin çıkmak takım ruhunuzu %33 arttırır.
19.) Takım ruhu ortasahaların çarpanıdır, yüksek takım ruhuyla daha iyi ortasaha reytingi çıkartırsınız.
20.) Takım ruhu kaynaşık seviyesine yaklaşma eğilimindedir. Hocanızın liderliği ne kadar yüksek ise, düşüş o kadar yavaşlar, yükselmeside bir o kadar hız kazanır.
21.) Seviyelerin de iç seviyeleri vardır(liderlik dahil). Mükemmel bir forvet 10.00 veya 10.99 değerinde olabilir, 10.99 luk forvet, görkemli forvete çok yakın bir performans sergiler.
22.) Tecrübeli oyuncular, genç oyunculardan daha iyi oynarlar.
23.) Genç oyuncular yeteneklerini daha hızlı geliştirirler.
24.) Düşük seviyelerdeki yetenekler daha hızlı gelişirler.
25.) Yaşlı oyuncularda yetenek kaybı görülebilir, her hafta biraz yetenek kaybederler. Eğer yetenekleri düşükse bu kaybı daha az yaşarlar.
26.) Devasa sınırını aşmış her yetenek, yaştan bağımsız olarak düşüş gösterir. Tüm düşüşler pazartesi günleri gerçekleşir.
27.) Kaleciler duran top olayları haricinde özel olarak maç kurtarmazlar, sadece defans değerlerini yükseltirler.
28.) Golü atacak oyuncu, bazı özel olaylar haricinde rastgele belirlenir.
29.) Form durumu oyuncunun performansına etki eder. Yeterli form ile kaliteli form arasındaki fark, kaliteli-çokiyi form arasındaki farktan, daha büyüktür.
30.) Oyuncunun form tutması için, her hafta bir dakikada olsa oynaması lazımdır, aksi halde form düşüşü yaşama ihtimali yükselir.
31.) Hocanın seviyesinin yüksek olması, verilen kondisyonun düşük olması ve antrenman yoğunluğunun yüksek olması, formların yükselmesini kolaylaştırır.
32.) Oyuna ilk başladığınızda size verilen oyuncular, kalp işaretleri sayesinde, aynı seviyelerdeki diğer oyunculardan daha iyi oynarlar.
33.) Tsi, oyuncunun toplam yeteneklerinin sayısal karşılığıdır. Bize oyuncu hakkında dolaylı yoldan fikir verirler. Bir etkisi yoktur.
34.) Güneşli ve yamurlu havalarda, bazı özel yetenekli oyuncuların performansında artış/düşüş görülebilir, ama bu değişiklik maç raporlarına yansımadığı sürece gerçekleşmez. Raporlara ne kadar erken yansırsa, etki o kadar büyük olur.
35.) Geri çekilme olayı, en az iki farkla öne geçtiğinizde, sizden ve rakibinizden bağımsız olarak oluşur. Geri çekilme ne kadar erken oluşursa etkisi o kadar büyük olur.
36.) Aynı mevkide fazla oyuncu bulundurmak, reytingleri düşürür.
Üç stoper kullanmaktansa, bir stoper, iki defansif bek kullanmak, daha faydalıdır.
37.) Defans oyuncularındaki pas, reytinglere ve yıldızlara etki etmez. Sadece bazı taktik kabiliyetlerini arttırmaya yarar.
38.) Soldaki forvetin sağ kanat atağına katkısı, sağ kanattaki forvetle aynıdır.
39.)Eski altyapı sistemini kullanıyorsanız, yeterli altyapıyla, kaliteli yeteneğe sahip olan bir oyuncu çekme şansınız, çok çok azdır.
40.) Altyapı okulundaki gözcülere verdiğiniz paralar, aynı zamanda eski altyapı sisteminizede aktarılır. Havuz sistemine geri dönmedikçe bir anlamı yoktur, ama döndüğünüzde çokiyi altyapı seviyesiyle karşılaşabilirsiniz. Tam seviyeyi Hattrick Kontrol adlı yardımcı programdan öğrenmeniz mümkündür.
41.) En fazla görülen özel olay korner-kafa olayıdır.
42.) Frikikler özel olay değildir(ama benim için özeldir :)
43.) Maçlara sezonun maçı çıkmanız, oyuncularınızın sakatlık yaşama ihtimalini arttırmaz.
44.) Maçlarda pres taktiğini seçmeniz, oyuncularınızın sakatlık yaşama ihtimalini arttırmaz.
45.) Kontra atak oynarken, her bulduğunuz kontra atak, bir sonraki kontra atağın oluşma ihtimalini azaltır.
46.) Hava durumu, özel olaydan gol atmanızı direk olarak etkilemez.
47.) Aynı işi yapan kurmayların sayısını arttırdıkça, sonradan gelen kurmayın etkisi azalır. 7 doktor ile 9 doktor arasındaki fark, 2 doktorla 3 doktor arasındaki farktan daha azdır. Bu olay, yardımcı antrenörler içinde geçerlidir.
48.) Maçta yedeklerde bekleyen oyuncularınız verdiğiniz kondisyon antrenmanından %75 olarak faydalanırlar.
49.) Verilen kondisyon oranını birden yükseltmek, formların düşme ihtimalini arttırır.
50.) Kalecilerdeki işe yarayan tek özel yetenek, kestirilemez özel yeteneğidir. Eğer yeteri kadar pasları varsa, gol pası verebilirler.
51.) Özel olaylardan kafa golü bulmanız, toplam kafacı oyuncularınızla alakalıdır. Savunan taraftaki kafacı sayısıda önemlidir.
Kafacı kaleciler bu hesaplamaya dolaylı olarak bile katılmaz.
52.) Duran topçunuz ayrıca kafacı bir oyuncuysa, korner kafa posizyonlarında bir kafacınız eksik sayılır. Kafa golünü savunmaya gelince, görevini diğer kafacı oyunculardan eksiksiz olarak yapar.
53.) Taktik kabiliyeti, maç yaptıkça yükselmez.
54.) Hiç bir taktik, reytingleri yükseltmez.
55.) Ortadan atak taktiğinde ataklarınızın ortadan gelişme şansı yükselir. Kanat defans reytingleri bir miktar azalır.
56.) Kanattan atak taktiğinde ataklarınızın kanattan gelişme şansı yükselir. Göbek defansı ise bir miktar zayıflar.
57.) Kontra atak taktiğinde, rakibinizin kaçırdığı posizyonları ani ataklarla değerlendirme şansınız yükselir. Ortasaha bir miktar zayıflar.
58.) Pres taktiğinde, maçta oluşması muhtemel posizyonları başlamadan kesersiniz. Kendi ataklarınızıda kesme şansınız vardır, ayrıca oyuncularınızın kondisyonları daha çabuk tükenir.
59.) Uzaktan şutlar taktiğinde, ataklarınızın uzaktan şutlarla sonuçlanma ihtimali yükselir. Bu olay, şutu çeken oyuncu ile kaleci arasındadır. Ortasahanız ve ofansınız, bir miktar zayıflar.
60.) Yaratıcı oyna taktiğinde özel olay olayların oluşma ihtimali artar.
Defans reytingleriniz bir miktar düşer(favori taktiğimdir).
61.) Maçlara sakin çıkmak, antrenörün liderliğinin düşmesini yavaşlatır.
Cevapla

“Oyun” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir