Kurtuluşu İnternette Arıyorlar

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Misafir

Kurtuluşu İnternette Arıyorlar

Mesaj gönderen Misafir »

İstanbul ülkemizin en hızlı değişen şehirlerinden biri. Ancak Başakşehirde bulunan bir mahale ziyaretçileri zamanda yolculuk yaptırıyor. Yıkılma kararına karşı gelen mahaleli ise kurtuluşu bakın nasıl arıyor?

Bir mahale düşününki 1920'li yıllardan beri etnik ve mimari yapısı neredeyse hiç değişmemiş. Şu anda Başakşehir sınırlarında bulunan bu ufak köy aslında Cumhuriyet tarihiyle eş bir kadere sahip.

1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması sonucunda, eskiden Osmanlı'ya ait olan topraklarda bulunan Türkler, vatanlarına geri dönerken yabancılarda kendi ülkelerine geri dönmüştü. Anlaşma sonucu Selanik'ten ülkemize geri dönen vatandaşların yerleştiği Kayabaşı Mahallesi bulunduğu semttin tersine mimari ve etnik yapısını hiç değiştirmedi.

1920'lerin mimari yapısını taşıyor

Ancak mahalle korunması gereken alanlardan birisi olmak yerine Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Mahalleli ise arka planda kalmış ve pek bilinmeyen Kayabaşı'nı kurtarmak için ironik bir yöntem deniyor. Zamana meydan okuyan mahallenin kurtuluşu burada oturanların hazırladığı bir web sitesine bağlı.

Kayabaşı Mahallesi sakinleri, açtıkları siteyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Mahalle hakkında daha fazla bilgi almak ve kampanyalarına destek olmak için bu linke tıklayabilirsiniz.


Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net


En son Anonymous tarafından 23 Haz 2011 , Prş 2:58 am tarihinde darbelendi.
Cevapla

“Teknoloji Haberleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir