Nokia N900 İle 1 GHz’ı Denediler

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Misafir

Nokia N900 İle 1 GHz’ı Denediler

Mesaj gönderen Misafir »

Nokia’nın internet tableti Maemo’lu N900 ile uçuk fikirleri hayata geçiren geliştiriciler bu kez cihazı biraz hızlandırmayı denediler.

Maemo işletim sistemi ile kullanıcılara sunulan, sonrasındaysa Intel ile Nokia arasında gerçekleştirilen birliktelik ile MeeGo adı verilen bir mobil işletim sistemine güncellenen N900'ün, hem Maemo hem de MeeGo ile aynı anda kullanılabileceği bir sistemin yayınlanacağını sizlere daha önce duyurmuştuk. (Çift İşletim Sistemli Telefon)

ARM Corrtex A8 işlemci ile donatılan cihaz fabrika çıkışı olarak 600 MHz saat hızında çalışıyor. Aynı işlemcinin Omnia HD'de 800 MHz, iPhone 3G S'de 833 MHz hızda çalışabileceği daha önce gerek firmalar cephesinden gelen açıklamalarda belirtilmiş, gerekse meraklıları tarafından kırılarak standart değerlerin üzerine çıkılmıştı. Buradan yola çıkan N900 kullanıcıları, Maemo platformu üzerinde ortaklaşa gerçekleştirilen bir çalışma ile kademeli olarak 1 GHz hıza ulaşmaya başarmış. Cihaz 1 GHz hızda ilk etapta stabil görünse de zamanla aşırı ısınma ve aşırı şarj tüketimi gibi sorunlar gözlenmiş. Bu nedenle 800 MHz'ın N900 için en uygun değer olduğu belirtiliyor. Çalışma hakkındaki Maemo platformunda yer alan ilgili konuya burada yer alan bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

:: Sizce güncel bir mobil cihazın işlemcisi kaç MHz olamlı?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net


En son Anonymous tarafından 24 Şub 2011 , Prş 11:59 pm tarihinde darbelendi.
Cevapla

“Teknoloji Haberleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir